- 09357874497
- 09129629521
- 09024508793
- دفتر ساری: میدان ساری کنار - جنب کوچه نوذری
- دفتر تهران: خیابان دکتر شریعتی پایین تر از پل صدر نبش بن بست الهیه پلاک ۱۶۸۰ طبقه هفتم شمالی
نمای سنگ طبیعی عمدتاً به دو روش انجام میشود؛ نصب شسته و نصب خشک. هر دو روش مزایا و معایب خود را دارند که کاربرد آنها بر اساس هدف و شرایط دیوار خانه شما قابل اجراست. در این مقاله به فرق بین نصب خشک و شسته در سنگ و آجر نما ، مزایا و معایب هر یک و انتخاب بهترین نوع نصب نمای سنگی ساختمان خواهیم پرداخت.
با استفاده از سنگهای طبیعی مانند گرانیت، مرمر، آجرنما، کامپوزیت پنل و غیره میتوان پوششهای زیبایی را برای فضاهایی مانند لابی هتلها، مراکز خرید، فروشگاهها و غیره ساخت. روشهای مختلفی برای نصب نمای سنگ طبیعی وجود دارد که در زیر به 2 نوع رایج آن اشاره مختصری میکنیم.
نمای شسته که به آن نمای تر، ملاتی، سنتی، معمولی یا شستهکاری نیز میگویند سادهترین و رایجترین نوع نصب سنگ نما در ساختمان است. در اجرای نمای شسته یا wet cladding از یک لاتکسِ مایع متشکل از پودر سیمانی برای تشکیل ملات سیمان استفاده میکنند. ملات در لایههای نازک روی سطح دیوار یا کف اعمال میشود. این روش به دریلکاری نیاز ندارد و ارزان ترین مدل نصب نمای سنگی است.
نحوه دیگری از اجرای نمای سنگ شسته، چسبندگی یا اتصال موضعی (spot bonding) است. برای این روش نیز از چسب برای چسباندن و نصب سنگ به سطح دیوار استفاده میکنند. تفاوت بین روش چسبندگی موضعی و مستقیم آن است که در این روش، چسب فقط روی 10 درصد سطح اعمال میشود و فضا یا فواصل هوایی را بین نمای سنگ و دیوار ایجاد میکنند. در نتیجه احتمال تجمع آب یا رطوبت هوا را کاهش میدهند.
مزایای اجرای نمای شسته سنگی عبارتند از:
اجرای خشک نما به نصب پوشش دیوار ساختمانی گویند که بدون چسب یا ملات (سیمانی) بین متریال و دیوار اجرا میشود. در نصب خشک که به آن سیستم مکانیکی یا dry cladding نیز میگویند، از زیرسازهای ثابت، اسکلت فلزی و بستهای فولادی یا قلاب برای اتصال به سطح استفاده میکنند. اجرای نمای خشک فقط روی سنگهای محکم با ضخامت بالا اعمال میشود، زیرا این فرآیند نیاز به دریل و سوراخ کردن متریال دارد. قرار دادن یک فاصله 2 سانتیمتری، حین اجرا امکان تخلیه آب را فراهم میکند. نصب نمای سنگ خشک انتخاب بهتر و مطمئنتری نسبت به روش اجرای نمای شسته است. این فرآیند از دقت بالایی برخوردار است و ماندگاری نما را تا سالها حفظ میکند.
نصب نمای خشک سنگ به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند:
زیرسازی سنگ نمای خشک مزایای زیادی دارد که آن را به روشی مدرن و قابل اجرا در هر کجای دنیا تبدیل ساخته است.
یک عایق هوا با آرایش بین نمای خشک و سطح دیوار ایجاد میشود که به عنوان یک مانع حرارتی عمل میکند. این باعث میشود تا لایه هوا در بین این دو متریال جریان داشته باشد و از گرم شدن یا سرد شدن فضای داخلی ساختمان جلوگیری کند. معمولا این فاصله را به اندازه 2 تا 5 سانتیمتر بین نمای سنگ و دیوار نصب میکنند.
اگر به دلیل قیمت بالاتر نمای خشک و یا ایمنی کمتر در نصب سنگ شسته دچار تردید در خرید و اجرای آنها هستید؛ با انواع طرح نمای اریکا آشنا شوید. با استفاده از طرحهای اریکاکوتینگ که متشکل از سنگدانههای طبیعی تک رنگ یا چند رنگ است میتوانید طرح آجرنما، طرح سنگ تراورتن، ماربل شیت، گرانیت و …. را به فضای داخلی و یا بیرونی ساختمان خود بدهید. در این روش از ملات استفاده نمیشود. بلکه رنگ بافت یا تکسچرهای متنوع روی دیوار، کف و یا سقف داخلی (کاذب) با استفاده از رولر یا ماله و سپس تاپ کوت، نهایی میشوند. قیمت نمای ارزان، عدم جذب آب، قابلیت تنفس، اجرا بر روی پوششهای قدیمی، وزن بسیار سبک نمای ساختمان، ، تنوع رنگ و طرح بالا از جمله برخی مزایای طرح کوتینگ اریکا میباشد.
لطفا برای اطلاعات بیشتر از محصولات و قیمت روز اجرای کوتینگهای اریکانما با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید:
4508793 – 0902
7874497 – 0935
9629521 – 0912
نمای سنگ طبیعی را میتوان به روش شسته یا خشک بر روی دیوار نصب کرد. در روش شسته از ملات یا مخلوط سیمان یا چسب استفاده میشود. در روش خشک، سنگها با سوراخ کاری و پیچ و مهره و یا با اتصال بر زیرسازهای فلزی به دیوار نصب میشوند.
نمای سنگ طبیعی را میتوان با استفاده از روش چسبندگی مستقیم نصب کرد که از ملات سیمان استفاده میشود. یا در روش دوم از چسب برای اتصال موضعی سنگ نما به سطح دیوار استفاده میشود.
استفاده از چسب سطح کمتری از پانلها را برای اتصال به دیوار مصرف میکند. (اتصال موضعی) این امکان را به وجود میآورد که در پشت سنگها فواصل هوا وجود داشته باشد. این محفظههای هوا برخلاف روش چسبندگی مستقیم از احتمال انباشت آب جلوگیری میکنند. این روش همچنین به سنگ اجازه میدهد تا در مقایسه با روش چسبندگی مستقیم شانس بیشتری برای چسبیدن به دیوار داشته باشد.
نمای سنگ خشک بهترین و ایمنترین روش در مقایسه با نصب شستهکاری است. این تکنیک به یک فضای 2 تا 5 سانتیمتری نیاز دارد تا امکان تخلیه آب را فراهم سازد. نمای سبکتر، عدم سقوط سنگ و اجرای سریعتر از دیگر مزایای اجرای نمای خشک آجری و سنگی میباشد.
این روش مناسب برای نصب انواع سنگ مانند مرمر، گرانیت و تایل آجر تراکوتا، شیشه، کامپوزیت پنل، سرامیک پرسلان و … است.
یک فضای تهویه شده در پشت نما است که گردش هوا را تسهیل کرده باعث خشک شدن سریعتر آب و رطوبت میشود.
اجرای عایق دیوار، مقدار گرمای انتقالی به داخل و خارج سازه را به حداقل میرساند. عایق باید از مادهای ساخته شود تا بتواند در برابر رطوبت مقاومت کند و به سرعت خشک شود بدون اینکه به متریال عایق آسیبی بزند یا از مقاومت حرارتی آن بکاهد.
قیمت به مراتب ارزانتر طرح نمای سنگی و آجری، اجرای سریع، وزن بسیار سبکتر بدون نیاز به زیرسازی فلزی، ملات و چسب، تنوع طرح، رنگ و ماندگاری بالا، عدم جذب آب، سبکسازی نما …