- دفتر تهران: خیابان دکتر شریعتی پایین تر از پل صدر نبش بنبست الهیه پلاک ۱۶۸۰ طبقه هفتم شمالی
- کارخانه: شهرک صنعتی نکا - فاز 2
- دفتر ساری: میدان ساری کنار - جنب کوچه نوذری
- 09129629521
- 09024508793
- 09112908255
- 09913667615
گرانیت یک سنگ پرکاربرد برای نمای ساختمان است که در سطح زمین یافت میشود و کاربردهای مختلفی دارد. بخصوص از آن به طور گسترده در صنعت ساختمانسازی استفاده میکنند. کاربرد آن در این صنعت شامل ساخت میز آشپزخانه، سنگ گرانیت نمای دیوار ، ساخت کفپوش یا سنگفرش، بناهای تاریخی و گاهی آبنما است.
در ادامه به ویژگیها، معایب، مزایا و کاربردهای سنگ گرانیت در نمای ساختمان خواهیم پرداخت.
گرانیت یک سنگ آذرین یا آتشفشانی است. این ماده زمانی تشکیل میشود که مواد مذاب سرد شده و در زیر سطح زمین به حالت جامد درآیند. ترکیب اصلی آن از کوارتز و کانیهای بلورین یا کریستالی تشکیل شده است. در اثر نیروهای طبیعی که باعث فرسایش مکانیکی یا بلندشدن عمودی پوسته سطح زمین است. سنگ گرانیت ردیابی و استخراج و سپس پردازش شده در نمای داخلی و خارجی ساختمان استفاده میشود.
گرانیت دارای ویژگیها و خواص منحصر به فردی است که آن را تعریف و شناسایی میکند. اینها به دو دسته تقسیم میشوند. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی.
سنگ گرانیت سفید نمای ساختمان
خواص فیزیکی گرانیت به شرح زیر است:
گرانیت که به عنوان سنگ نمای داخلی و بیرونی ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد از دوران تاریخی مورد استفاده بوده است. برشهای ناهموار و جلاداده شده گرانیت به عنوان سنگی برای ساخت دیوارهای ساختمان، پایههای پل، بناهای تاریخی، سنگفرشها، و سایر کاربردهای نمای بیرونی و داخلی استفاده میشود.
همچنین به عنوان سنگدانه درشت در بتن و راهسازی، پوشش دیوار خارجی و خرده سنگ دور ریل راهآهن استفاده میشود.
کاربردهای داخلی شامل استفاده از گرانیت به عنوان کاشی کف، میز آشپزخانه، پله و نماهای تزئینی است.
موارد زیر کاربردهای مختلف گرانیت را به تفصیل توضیح میدهد:
گرانیت سنگی پرکاربرد برای ساخت کانتر (پیشخوان) آشپزخانهها است. بیشتر مالکان ساختمان ها به دلیل ظاهر صیقلی و براق سنگ گرانیت آن را برای نمای آشپزخانه و حمام بیشتر ترجیح میدهند.
با توجه به ماهیت فیزیکی گرانیت، همانطور که در قسمت خصوصیات فیزیکی بحث شد؛ گرانیت پوششی مستحکم و مقاوم در برابر آب و گرما است و به راحتی تمیز میشود.
علاوه بر این، در قفسه لوازم کتابخانه، رومیزی، سینک و وان نیز استفاده میشود. محصولات به دست آمده ظریف، شیک، قوی و بادوام هستند.
گرانیت به دلیل استحکام بالا و دوام ذاتی یک سنگ عالی برای استفاده در نمای ساختمان است. سنگی محکم و مقاوم در برابر گرما و یخبندان است و ظاهری زیبا در نمای خانهها ایجاد میکند. گرانیت رنگ و طرح اصلی خود را برای مدتی طولانی حفظ میکند. بنابراین پوشش سنگی است که نسلها دوام میآورد.
گرانیت اغلب به عنوان سنگ راه پله و پوشش کف نمای بیرونی ساختمان ها استفاده میشود. آنها فضایی زیبا و براق با ماندگاری بالا ایجاد میکنند.
استفاده در مقبره و بناهای تاریخی و نمای شومینه از دیگر کاربردهای سنگ گرانیتی در ساختمانسازی است.
پوشش سنگ طبیعی گرانیتی یک انتخاب مناسب برای نمای خارجی ساختمان است و مزایای زیادی دارد. از جمله دوام و مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی شدید و سهولت استفاده. همچنین طول عمر بالایی دارد و تا دهها سال دیگر زیبا به نظر میرسد. با این حال، زیبایی و دوام نما به نحوه نصب آن به دیوار بستگی دارد. روش نصب سنگ گرانیت به صورت با ملات (نصب تر) و خشک (بدون ملات) است. این به بودجه، نوع دیوار ساختمان و انتخاب شما بستگی دارد. در زیر عمده تفاوت این 2 روش را بررسی خواهیم کرد.
نصب نمای سنگ به روش تر به دلیل سهولت استفاده و قیمت ارزانتر، متداولترین روش برای نصب سنگ نمای گرانیتی ساختمان است. در این این روش نیازی به دریل کاری در محل نیست و در نتیجه احتمال ایجاد ترک در سنگ را از بین میبرد. نصب گرانیت در این روش ارزانتر از نوع نصب خشک سنگ است. اما مشکل آن عدم ذخیره فضای اضافی برای احتمال انبساط سنگ در آینده است که میتواند منجر به کمانش گرانیت شود. همچنین نیاز به وجود یک ماده چسبنده بین دیوار و سنگ است. اگر ملات یا چسب آسیب ببیند، میتواند منجر به سقوط سنگ های گرانیتی از نمای ساختمان شود.
گرانیت مشکی سفید سنگ نما
گزینه دوم نصب سنگ گرانیت به روش خشک است. این روش کمی گرانتر است زیرا به زیرسازی فلزی نیاز دارد. در عوض اسلبهای گرانیتی محکم و تقویت شده تا سالها در محل دقیق نمای خود در ساختمان باقی میمانند. بر خلاف نصب دیوارپوشهای گرانیتی به روش تر، این گزینه باعث میشود که فضای اضافی برای جابهجایی سنگ گرانیت در طول تغییرات آب و هوایی وجود داشته باشد.
محکم بودن سنگهای گرانیتی در روش خشک از یک طرف مزیت محسوب میشود. زیرا دریل کاری نمیتواند باعث ترک و شکستگی آن شود. از طرف دیگر به دلیل سختی سنگ گرانیتی، به دریل مخصوص هیلتی برای پیچ و رولپلاک کردن و افراد ماهر برای نصب نیاز دارد. کل این فرآیند، پیچیدهتر و گرانتر از روش نصب نمای تر برای سنگ گرانیت ساختمانی است.
گرانیت به عنوان یک سنگ پرکاربرد و مطرح در نمای ساختمان، مزایای زیر را داراست:
مهمترین معایب گرانیت در نمای ساختمان به شرح زیر است:
برای ماندگاری و حفظ درخشش، گرانیت نیاز به تمیز کردن منظم دارد.
بنابراین گرانیت ظاهر زیبایی به نمای خانه شما میدهد. با این حال، اطمینان حاصل کنید که قبل از نصب سنگ گرانیت، تمام جوانب مثبت و منفی آن را مطابق با نیاز خود در نظر بگیرید.
پس از تولید و فرآوری سنگ گرانیت با توجه به نوع معدن استخراجی، قیمت گذاری روی سنگ انجام شده و روانه بازار سنگ میشود. از جمله مهمترین عواملی که در قیمت سنگ گرانیت و اجرای آن تأثیر میگذارد: محل معدن، ابعاد، مواد استفاده شده برای پردازش سنگ در آببندی یا پوشش ضد یو وی، نوع پرداخت، برش و نحوه نصب گرانیت است.
نوع استفاده سنگ گرانیتی برای مثال در نمای بیرونی یا داخلی ساختمان یا مدل آن (نمای رومی، نمای مدرن سنگی، سنتی و …) نیز بر قیمت سنگ گرانیت ساختمانی تاثیر میگذارد.
همانطور که میدانید سنگ تراورتن و برخی از گونههای سنگ مرمریت نمای مقرونبهصرفهتری نسبت به پوششهای گرانیتی هستند. اگر به دنبال نمای ارزانتر و با دوامتر از سنگ گرانیتی اما با همان افکت و حتی تنوع بیشتر هستید ما از روش هوشمندانه و جدیدی بهره بردهایم. با انواع پوششهای طرح سنگدانه اریکانما آشنا شوید:
عدم جذب آب، قابلیت تنفس، بسیار سبک تر از نمای سنگی – سرعت اجرای تا 10 برابر بیشتر – قابل اجرا بر روی نماهای قدیمی – قیمت ارزان تر تا 3/1 قیمت انواع سنگهای طبیعی – تنوع رنگ و مدل بالا – بدون نیاز به نعمیر و نگهداری تا حداقل 30 سال – قابلیت استفاده در نمای داخلی و بیرونی ساختمان ها و بهترین جایگزین برای سنگ گرانیت، مرمر و …
برای استعلام قیمت و اطلاع از انواع نمای سنگدانه طبیعی و آجر اریکاکوتینگ (اریکانما)؛ لطفا با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید:
4508793 – 0902
7874497 – 0935
9629521 – 0912
نمای گرانیتی مضراتی نیز دارد. مواد معدنی رادیواکتیو موجود در گرانیت میتواند به رادون – گازی بی رنگ، بی بو و رادیواکتیو – تجزیه شود که در طول زمان از سطح گرانیت آزاد میشود. این گاز ممکن است باعث ایجاد بیماریهای تنفسی و حتی سرطان شود. در نتیجه بهتر است از این سنگ برای پوشش داخلی ساختمانها استفاده نشود.
قیمت مقرون به صرفه – حفظ نما تا 30 سال بدون نیاز به ریکوتینگ – عدم جذب آب – بدون شوره و ترک – سرعت بسیار بالا مناسب برای مالکانی که وقت کافی و بودجه خیلی زیادی ندارند.